Palvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on kudoksia palauttavaa, muokkaavaa ja rentouttavaa ja näin ollen kipua lievittävää. Hieronta vapauttaa endorfiineja, oksitosiinia ja serotoniinia ja tuottaa näinollen mielihyvää.

Terapeutin käsien ja asiakkaan ihon väliin syntyy kitkaa, minkä seurauksena ihon lämpötilassa tapahtuu lievää kasvua. Tämän seurauksena, ihon kudosten venyvyys paranee, aineenvaihdunta ja verenkierto kiihtyy.

Oma tapani käsitellä on rauhallinen, osteopaattinen, käsillä kuunteleva ja kokonaisvaltainen.

Hoito suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja jokainen kerta voi olla erilainen.

Minun hoidossani voit olla hiljaa vaikka koko hoidon ajan. Hoidan asiakkaan kulloisiakin tarpeita kunnioittaen.

Osteopatian oppilastyö

Osteopaatit ovat Suomessa Valviran valvonnan alaisia terveydenhuollon ammattilaisia.

Osteopaatin ammattitaito perustuu vankkaan fysiologian ja anatomian tuntemukseen ja koulutus kestää 4 vuotta. Osteopaatilla on käytössään huikea määrä tekniikoita, joista kulloinkin valitaan perusteellisen tutkimuksen ja haastattelun jälkeen asiakkaalle tarpeelliset tekniikat ja tapa hoitaa.

Tekniikoina käytetään mm mobilisointia eli liikehoitoa, pehmytkudostekniikoita ja viime tilassa manipulointia.

Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa kehoa mm. hermoston ja lymfajärjestelmän kautta. Poistaa esteet kehon optimaaliselta tavalta toimia.

Keholla on oma vahva itsesäätelymekanismi, mikä osteopaatin käsittelyssä pyritään aktivoimaan ja tätä kautta edistetään terveyttä.

Olen 4 vuosikurssin opiskelija. Hoidossa käytetään ja sovelletaan niitä tekniikoita ja ammattitaitoa mitä hoidon ajankohtaan olen opiskellut.

Oppilastyö koostuu haastattalusta, kehon tutkimisesta ja itse hoidosta. Hoidon jälkeen keho tutkitaan uudelleen.

Tarvitsen opintovuoden aikana tietyn määrän oppilastöitä. Jos haluat ilmoittautua hoidettavaksi ennalta määrittelemättömänä ajankohtana, niin käy ilmoittautumassa yhteydenottosivulla ja voimme yhdessä sopia Sinulle sopivan ajankohdan ja keskustella aiheesta ja mahdollisesta ongelmastasi.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on 1970-luvulla japanilaisen kiropraktikko Kenzo Kasen kehittelemä, ihon kautta kehon faskioihin ja nivelten liikelaajuuksiin positiivisesti vaikuttava menetelmä. Teippauksella pystytään mm. poistamaan kiputiloja, parantamaan nivelten liikelaajuuksia, vaikuttamaan ryhtiin proprioseptiikan (asentoaisti)kautta, poistamaan turvotusta ja aktivoimaan tai rentouttamaan haluttuja kudoksia.

Teippaus perustuu anatomian, fysiologian ja kinesiologian tuntemukseen ja teippauksella on aina joku tarkoitus. Tekniikoita on useita ja kulloinkin valitaan asiakkaan tarpeita palveleva tekniikka/teippaus.

Teippi on 100% puuvillaa ja hengittää sekä on kehitetty elastisuudeltaan ihon kaltaiseksi ja on miellyttävän oloinen. Kestää myös vettä.

Faskiakäsittelyt

Faskiakäsittelyä teen sekä klassisen hieronnan että osteopatian oppilastyön ohessa aina tarpeen mukaan.

Faskia on kudosverkko, mikä ympäröi lihaksia, kudoksia, luita ja sisäelimiä. Toiselta nimeltään sidekudoskalvo tai lihaskalvo. Myös jänteissä ja nivelsiteissä on faskiaa.

Faskian tehtävä on pitää kehoa kasassa. Häiriöt faskiaketjuissa voivat aiheuttaa liikerajoitteita ja kiputiloja. Kohdistaessani hoitoa kalvoihin käytän käsiä, paperia sekä faskiarautoja tai teen hoitoa ilman öljyä.