Palvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on kudoksia palauttavaa, muokkaavaa ja rentouttavaa ja näin ollen kipua lievittävää. Hieronta vapauttaa endorfiineja, oksitosiinia ja serotoniinia ja tuottaa näinollen mielihyvää.

Terapeutin käsien ja asiakkaan ihon väliin syntyy kitkaa, minkä seurauksena ihon lämpötilassa tapahtuu lievää kasvua. Tämän seurauksena, ihon kudosten venyvyys paranee, aineenvaihdunta ja verenkierto kiihtyy.

Oma tapani käsitellä on rauhallinen, osteopaattinen, käsillä kuunteleva ja kokonaisvaltainen.

Hoito suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja jokainen kerta voi olla erilainen.

Minun hoidossani voit olla hiljaa vaikka koko hoidon ajan. Hoidan asiakkaan kulloisiakin tarpeita kunnioittaen.

Osteopatia

Osteopaatit ovat Suomessa Valviran valvonnan alaisia terveydenhuollon ammattilaisia.

Osteopaatin ammattitaito perustuu vankkaan fysiologian ja anatomian tuntemukseen ja koulutus kestää 4 vuotta. Osteopaatilla on käytössään huikea määrä tekniikoita ja monia tapoja lähestyä asiakkaan mahdollista ongelmaa. Perusteellisen tutkimuksen ja haastattelun jälkeen asiakkaalle tehdään hoitosuunnitelma ja valitaan hänelle sopiva tapa hoitaa ja lähestyä hänen kehoaan.

Tekniikoina käytetään muunmuassa mobilisointia, pehmytkudostekniikoita ja viime tilassa manipulointia. Itse hoito on pehmeää ja kivutonta ja hoidossa käytetään paljon pitkiä vipuvarsia ja hyödynnetään kehon omaa rytmiä.

Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa kehoa muunmuassa hermoston ja lymfajärjestelmän kautta ja poistaa faskiaaliset esteet kehon optimaaliselta tavalta toimia.

Keholla on oma  itsesäätelymekanismi, mikä osteopaatin käsittelyssä pyritään aktivoimaan ja tätä kautta edistetään terveyttä.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on 1970-luvulla japanilaisen kiropraktikko Kenzo Kasen kehittelemä, ihon kautta kehon faskioihin ja nivelten liikelaajuuksiin positiivisesti vaikuttava menetelmä. Teippauksella pystytään mm. poistamaan kiputiloja, parantamaan nivelten liikelaajuuksia, vaikuttamaan ryhtiin proprioseptiikan (asentoaisti)kautta, poistamaan turvotusta ja aktivoimaan tai rentouttamaan haluttuja kudoksia.

Teippaus perustuu anatomian, fysiologian ja kinesiologian tuntemukseen ja teippauksella on aina joku tarkoitus. Tekniikoita on useita ja kulloinkin valitaan asiakkaan tarpeita palveleva tekniikka/teippaus.

Teippi on 100% puuvillaa ja hengittää sekä on kehitetty elastisuudeltaan ihon kaltaiseksi ja on miellyttävän oloinen. Kestää myös vettä.